пʼятниця, 21 серпня 2020 09:36

Речовина, якою отруїли Навального, небезпечна для оточуючих

Речовина, якою отруїли Навального, небезпечна для оточуючих
Навального отруїли смертельно небезпечною речовиною Фото: REUTERS

Отруту в організмі Навального ідентифікували як дуже небезпечну - нібито вона може зашкодити оточуючим. Тому наближатися до отруєного опозиціонера можна лише в спеціальних захисних костюмах.

Про це повідомив директор Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов.

"Ми перебували в кабінеті головного лікаря, коли туди зайшла представник транспортної міліції і показала з телефона "оцю речовину ми знайшли". Головний лікар відповів "ну знайшли, то знайшли". Ми потім підійшли до цієї співробітниці міліції. Вона сказала, що це тайна слідства, речовину не можуть назвати, але вона смертельно небезпечна", - заявив Жданов під час пресконференції на вході до лікарні, де перебуває Навальний.

Прессекретар Навального вважає, що лікарі навмисне зволікають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олексія Навального оголосили нетранспортабельним

"Заборона на транспортування Навального потрібна тільки для того, щоб потягнути час і дочекатися, доки отруту в його організмі більше не можна буде відстежити. При цьому кожна година зволікання створює критичну загрозу його життю", - написала Кіра Ярмиш.

Навальному стало зле в літаку, на якому летів до Томська. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним у чай.

Навальний після отруєння перебуває в комі у важкому стані. Його підключили до апарату ШВЛ. Із Німеччини прилетів спеціально обладнаний літак, щоб перевезти опозиціонера на лікування до висококласної європейської клініки. Однак, дозволу на транспортування Навального керівництво лікарні не дає.

За даними ЗМІ, Навальний міг збирати матеріал для розслідування про депутатів з партії Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Речовина, якою отруїли Навального, небезпечна для оточуючих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі