середа, 17 січня 2024 12:44

Ракета "Кинджал" розчарувала китайців - ЗМІ

Ракета "Кинджал" розчарувала китайців - ЗМІ
У Китаї вважають, що "Кинджал" не такий ефективний, як вважалося раніше. Фото: LB

Військові аналітики з Китайської народної республіки критикують російську ракету "Кинджал".

Там кажуть, що ці ракети навряд чи зможуть істотно протидіяти західному озброєнню, пише Business Insider.

"Минулого року китайські оборонні журнали з великим інтересом писали про російський "Кинджал", аналізуючи його ефективність у боротьбі з наданими США системами Patriot і у війні в цілому. На це є вагома причина: поява "Кинджала" в Україні - це перша можливість Пекіна побачити, як така сучасна зброя поводиться в бою із західною технікою", - йдеться у повідомленні.

У КНР сподіваються, що їхня власна гіперзвукова ракета "Дунфен" зможе вдало знищувати американські авіаносці.

"Кинджал" китайці у кращому разі називають "маргінальною гіперзвуковою ракетою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кинджали" розчарували Кремль - експерти

"Хоча Росія називає "Кинджал" гіперзвуковою ракетою, аналітики з інших країн загалом вважають, що насправді він є повітряною версією тактичної балістичної ракети ближнього радіусу дії "Іскандер", - кажуть експерти.

Директор із взаємодії з Азією американського аналітичного центру Defense Priorities Лайл Гольдштейн повідомив, що у Пекіні дуже уважно спостерігають за війною в Україні.

2 січня зранку начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив про роботу ППО. У місті оголосили повітряну тривогу. Уламок ракети впав у Голосіївському районі, сказав мер Віталій Кличко.

Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що росіяни випустили на Київ ракети "Кинджал".

Внаслідок ракетної атаки на Київ було падіння решток у Печерському та Оболонському районах районах, у Солом'янському районі сталося загоряння, сказав мер.

У швидкій померла жінка, яка постраждала в будинку у Солом'янському районі.

Про пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури та житлові будинки у Соломʼянському, Голосіївському, Шевченківському, Подільському, Деснянському, Дарницькому, Оболонському і Печерському районах повідомила поліція.

Зараз ви читаєте новину «Ракета "Кинджал" розчарувала китайців - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі