пʼятниця, 05 січня 2024 08:49

"Кинджали" розчарували Кремль - експерти

"Кинджали" розчарували Кремль - експерти
Росія застосовує для ударів по Україні гіперзвукові ракети "Кинджал". Фото: slovoidilo.ua

Гіперзвукова ракета "Кинджал" виявилася не такою грізною зброєю, як про це розповідала російська пропаганда.

Отримані Україною зенітно-ракетні комплекси Patriot PAC-2 і PAC-3 успішно збивають "Кинджали" щонайменше з травня. Про це пише видання The Telegraph.

Найбільшого успіху українська ППО досягла 2 січня, коли вдалося збити 10 із 10 випущених Росією "Кинджалів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі

"Спостерігачі уважно вивчили відеозаписи ударів, щоб зрозуміти, як розчаровує "Кинджал". Розчаровує Кремль, тобто", - йдеться у публікації.

Вивчаючи нечисленні відео, на яких зафіксовані атаки "Кинджалом", фахівці дійшли висновку, що ці ракети летять зі швидкістю не більше 1,9 Маха, а не 5 Махів. Принаймні на фінальній фазі польоту.

"У той час як "Кинджал" може рухатися зі швидкістю 5 Махів або швидше під час найефективнішої фази польоту на великій висоті - одразу після запуску - він значно сповільнюється, коли знижується та наближається до цілі. Оскільки він стає нижчим і повільнішим, його легко спіймати батареям Patriot", - зауважує видання.

За словами експерта Центру аналізу європейської політики Яна Каллберга, кожен випадок успішного перехоплення гіперзвукових ракет дає протиповітряній обороні більше інформації про те, як краще збивати такі цілі.

У кількох регіонах України вранці 5 січня було оголошено повітряну тривогу. Росія випустила безпілотники Shahed. Ударні дрони РФ випустила з півдня близько 4:00.

Повідомляли про загрозу, зокрема, для Вінницької, Київської та Хмельницької областей.

Зараз ви читаєте новину «"Кинджали" розчарували Кремль - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі