четвер, 01 лютого 2024 09:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін заговорив про "демілітаризовану" зону: в ISW пояснили, для чого йому це

Путін заговорив про "демілітаризовану" зону: в ISW пояснили, для чого йому це
Володимир Путін хоче відволікти увагу українських військ. Фото: Кремлин.рф

Російський президент Володимир Путін заявив, що хоче влаштувати в Україні "демілітаризовану" зону.

Вона нібито має вивести російську територію, включно з окупованими районами України, за межі досяжності західних фронтових артилерійських систем та систем дальнього радіусу дії. І для цього окупанти збираються відсунути лінію фронту. Путін заявив про це під час зустрічі зі своїми "довіреними особами", передає Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики кажуть, що така мета фактично недосяжна доти, доки існує незалежна Україна, здатна вести бойові дії.

Путін включив до цієї гіпотетичної "демілітаризованої зони" місто Харків. Ймовірно він хоче скористатися дискусіями навколо малоймовірної можливості наступу вздовж північного кордону Харківської області з Бєлгородської області.

Таким чином диктатор може намагатися відвернути увагу України від наступальної операції загарбників уздовж лінії Харків-Луганська область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будь-яке припинення вогню лише зіграє на руку Путіну - ISW

В ISW вважають, що російські сили у Бєлгородській області можуть здійснювати лише тактичні для відволікання уваги.

Припускають, що Путін намагається апелювати до закликів російських ультранаціоналістів створити "буферну зону" між Харківською і Бєлгородською областями.

Під час рейдів російських добровольчих формувань у Бєлгородську область влітку 2023 року Путін теж заявляв про "буферну зону", але російські військові досі не зробили нічого, що б свідчило про те, що він серйозно розглядає ці заклики.

Російський президент говорив про спроби наступу під Авдіївкою. Ймовірно, він прагне представити ці зусилля як успішні для російської аудиторії та ще більше виправдати агресивну війну проти України.

Російський диктатор Володимир Путін вестиме різні війни до кінця свого життя. Ось чому мирні переговори з ним не мають жодного сенсу, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Зараз ви читаєте новину «Путін заговорив про "демілітаризовану" зону: в ISW пояснили, для чого йому це». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі