понеділок, 29 січня 2024 06:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Будь-яке припинення вогню лише зіграє на руку Путіну - ISW

Будь-яке припинення вогню лише зіграє на руку Путіну - ISW
Припинення вогню піде на користь Росії. Фото: eastnews.ua

Будь-яке припинення вогню піде на користь лише Російській Федерації, яка виграє таким чином час задля відновлення і перегрупування для майбутніх наступальних кампаній та зміцнення контролю над окупованими територіями України.

Не зміняться й максималістські цілі РФ щодо подальшого територіального завоювання в Україні, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські "гравці" можуть вдавати, що зацікавлені у пропозиції поступок щодо місця України в західних інституціях, намагаючись спонукати колективний Захід піти на превентивні поступки щодо територіальної цілісності України", - зазначають американські аналітики.

У повідомленнях про відкритість російського диктатора Володимира Путіна до переговорів через закриті канали не згадується про готовність Росії відмовитися від будь-якої окупованої української території. Російські офіційні особи продовжують вказувати на те, що максималістські цілі Путіна не виключають анексії окупованих українських територій або додаткових територіальних завоювань в Україні.

"Вступ України до ЄС і НАТО є тривалим процесом, який не розгорнеться одразу після будь-якого припинення вогню. Москва може спробувати тимчасово вдавати згоду з цими вимогами, щоб якнайшвидше зміцнити контроль над окупованими територіями", - сказано у свіжому звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін воюватиме до закінчення виборів у США - Держдеп

Наразі немає підстав вважати, що Путін не відмовиться від будь-яких зобов'язань дозволити Україні інтегруватися в західні політичні, економічні та військові інститути, доки російські військові можуть переслідувати свої цілі, аби перешкодити Києву зробити це.

"Путін вже порушив попередні зобов'язання РФ щодо суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом, взяті в 1991 і 1994 роках", - наголошують експерти.

Російський диктатор Володимир Путін вестиме різні війни до кінця свого життя. Ось чому мирні переговори з ним не мають жодного сенсу, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Зараз ви читаєте новину «Будь-яке припинення вогню лише зіграє на руку Путіну - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі