пʼятниця, 16 грудня 2022 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін використовує два способи досягнення своєї мети в Україні – ISW

Путін використовує два способи досягнення своєї мети в Україні – ISW
Президент Росії Володимир Путін хоче досягнути мети в Україні двома способами – ISW. Фото: facebook.com/MIDRussia

Президент Росії Володимир Путін одночасно використовує два військові інструменти для відновлення контролю та отримання великих територіальних поступок від України.

Ідеться про масовані ракетні удари по критичній інфраструктурі та атаки на Донецьку область. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, наступальні дії Росії на Донеччині, особливо навколо Бахмута та Авдіївки, а також кампанія масованих ракетних ударів по найважливішій українській інфраструктурі використовуються для того, щоб створити умови для примусу України до переговорів.

Російські війська посилили свої дії на всій території Донецької області, звільнивши бойову міць після відступу з правого берега Херсонської області, зазначили експерти

ISW переконаний, що Путін наказав своїм військам завершити захоплення всієї Донецької області, і що нинішні наступальні зусилля навколо Бахмута та на заході Донецької області є частиною зусиль щодо виконання цього наказу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов розповів про новий страх Путіна

Путін, ймовірно, сподівається, що ці наступальні операції поставлять під загрозу здатність України захищати територію і завдадуть значної шкоди бойовій міці Збройних сил України, тому Київ не матиме іншого вибору, ніж домовитися про припинення вогню. Це дасть російським військам час відновити сили для наступного наступу, вважають експерти.

Масовані російські ракетні удари по найважливішій інфраструктурі – друга військова спроба РФ змусити Україну здатися чи розпочати переговори на умовах Москви.

На думку експертів, ці два військові інструменти не можуть змусити Україну вести переговори. Україна зберегла ініціативу на полі бою після двох послідовних наступальних операцій у Харківській та Херсонській областях.

"Таким чином Путін може створювати умови для третьої, послідовної військової операції на той випадок, якщо ці дві спроби не зможуть забезпечити досягнення цілей шляхом підготовки до нового наступу в Україну взимку 2023 року", – пояснили аналітики.

В Офісі президента неодноразово пояснювали, що переговори з Росією не вигідні як Україні, так і Європі, оскільки тимчасове перемир'я означатиме наступний етап війни через деякий час.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден буде готовий зустрітися з російським диктатором Володимиром Путіним для переговорів про мир в Україні. Це буде можливо, якщо Росія продемонструє готовність покласти край війні, заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс.

У Кремлі мають зрозуміти, що війна завершиться тільки тоді, коли російська армія повністю покине територію України. Водночас Збройні сили України допоможуть ворогу прокласти дорогу до кордону, заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Путін використовує два способи досягнення своєї мети в Україні – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі