пʼятниця, 25 березня 2022 09:35

Прем'єр Нідерландів розвіяв надії України на швидке приєднання до ЄС

Прем'єр Нідерландів розвіяв надії України на швидке приєднання до ЄС
Швидкий вступ України до ЄС загрожує стабільності Західних Балкан, вважає прем'єр Нідерландів. Фото: pixabay.com

Швидке приєднання України до Євросоюзу створює ризики для стабільності Західних Балкан.

Так вважає прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, пише Politico.

Він занепокоєний, що надання Україні привілеїв для вступу в ЄС викличе серйозне розчарування серед інших країн, які вже довгий час хочуть приєднатися до блоку.

"Ризик такого прискорення полягає в тому, що стабільність на Західних Балканах може бути під загрозою, тому що є країни, які також хочуть (приєднання. - Gazeta.ua): Північна Македонія, Албанія. Це дуже чутливе питання", – сказав Рютте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз підтримає вступ та відновлення України — висновки саміту

Після завершення саміту лідерів ЄС у ніч на 25 березня він розвіяв надії Києва на швидке приєднання до Євросоюзу.

"Вступ до ЄС – це процес. Прискореної процедури вступу не існує. Якби ми це зробили, ми перетворили б процес приєднання на політичний процес, а цього не повинно відбуватися", – сказав Рютте.

Раніше президент Володимир Зеленський оприлюднив інформацію щодо держав, які у закритих дискусіях висловлювали скептицизм щодо вступу України до Євросоюзу та тих, хто вагався з цього питання.

За словами Зеленського, Нідерланди - проблемна країна. Уряд Марка Рютте гальмує через те, що не знає, як до підтримки України поставляться виборці.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Нідерландів розвіяв надії України на швидке приєднання до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі