середа, 19 вересня 2018 16:24

Полуниця з голками - затримали першого підозрюваного у "розіграші"

Полуниця з голками - затримали першого підозрюваного у "розіграші"
В Австралії шукають злочинців, які начиняли голками фрукти

Поліція Австралії затримала підлітка, який заради розваги начиняв фрукти в супермаркеті швацькими голками.

Голки знайшли в бананах, яблуках і як мінімум у 20 коробках полуниці у кількох супермаркетах штату Квінсленд. Поліція повідомила, що затримали "хлопця", який займався таким хуліганством, повідомляє Yahoo.

"З ним будуть розбиратися в рамках системи з обліку малолітніх правопорушників", - повідомив Стюарт Сміт, виконувач обов'язків заступник комісара Нового Південного Уельсу.

Якби хлопець був старшим, його посадили б до в'язниці на10 років.

Першою жертвою хулігана став чоловік, який з'їв полуницю з голкою та потрапив до лікарні. Всього в результаті такого розіграшу постраждали щонайменше 10 людей.

Нашпиговану голками полуницю знайшли більш ніж у 20 містах і найбільших мегаполісах континенту - Сіднеї, Мельбурні та Перті. у такому масштабному злочині винуватцем не може бути одна людина, вважає Скотт Моррісон, прем'єр-міністр країни.

Він назвав злочинців "ідіотами" і запропонував посилити покарання за зараження їжі: з 10 до 15 років. Приблизно такі ж строки в австралійському кримінальному законодавстві передбачені за фінансування тероризму.

"Це дуже злісний злочин і загальний напад на громадськість", - сказав Грег Гант, міністр охорони здоров'я Австралії.

Розслідування продовжується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуницю найкраще садити у вересні

Кілька фермерських компаній відкликали свою продукцію. Найбільші мережі продуктових магазинів у Новій Зеландії припинили продавати австралійську полуницю. Фермери побоюються, що інцидент негативно вплине на галузь, обсяг якої складає близько 130 млн австралійських дол. на рік. Ціни на полуницю в Австралії вже значно знизилися. Зокрема, на заході країни ціни впали нижче вартості виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Полуниця з голками - затримали першого підозрюваного у "розіграші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі