понеділок, 26 серпня 2024 19:40

По Дурову триває розслідування - Макрон

По Дурову триває розслідування - Макрон
Президент Франції Еммануель Макрон прокоментував затримання у Парижі засновника месенджера Telegram Павла Дурова. Фото: @EmmanuelMacron

Президент Франції Еммануель Макрон прокоментував затримання у Парижі засновника месенджера Telegram Павла Дурова.

Про це Макрон сказав у понеділок.

"Я побачив неправдиву інформацію щодо Франції після арешту Павла Дурова. Франція глибоко віддана свободі слова та комунікації, інноваціям і духу підприємництва. Так і залишиться", - сказав президент Франції.

Макрон сказав, що у правовій державі свободи дотримуються у правовому полі як у соціальних мережах, так і в реальному житті, щоб захистити громадян і поважати їхні основні права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Японію вперше в історії вторгнувся китайський військовий літак - фото

"Повністю незалежні судові органи мають забезпечити виконання закону. Арешт гендиректора Telegram на території Франції відбувся в рамках судового розслідування, яке триває. Це ні в якому разі не політичне рішення. Рішення повинні ухвалювати судді", - заявив Макрон.

25 серпня стало відомо, що Дурова затримали в аеропорту Парижа, коли він вийшов з приватного літака в аеропорту Ле-Бурже.

Міністерство юстиції Франції видало ордер на арешт Дурова в рамках розслідування злочинів, включаючи шахрайство, незаконний обіг наркотиків, кібербулінг, організовану злочинність та пропаганду тероризму.

Французький телеканал TF1 повідомив, що Дуров у Франції був включений до списку розшукуваних осіб. Він отримав французьке громадянство у 2021 році.

Зараз ви читаєте новину «По Дурову триває розслідування - Макрон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі