пʼятниця, 13 вересня 2024 16:18

Речник дипломатії ЄС відповів на погрози Путіна

Речник дипломатії ЄС відповів на погрози Путіна
Речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано відповів на звинувачення Кремля. Фото: facebook.com/eudeluzb

Залякування російського диктатора Володимира Путіна про втягування західних держав у війну після використання далекобійних ракет на російській території не змінить позиції Євросоюзу стосовно підтримки України.

Речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано сказав про це на брифінгу у п'ятницю, передає "Європейська правда".

"Путін регулярно робить багато хибних коментарів. І факт полягає у тому, що це він почав війну проти України. Звичайно, ніщо з того, що він каже, не змінить наші позиції доти, доки він продовжує цю незаконну агресію проти українського народу", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туск відреагував на погрози Путіна щодо можливої війни РФ з НАТО

Стано пообіцяв, що ЄС продовжить надавати підтримку Україні, включно з військовою підтримкою.

"Дискусії стосовно послаблення обмежень на використання зброї, наданої країнами-членами, тривають. Ми бачили результати обговорень у вигляді індивідуальних рішень. Стосовно цього питання немає загальноєвропейської позиції. Звичайно, це залежить від держав-членів, які надають зброю", - підсумував дипломат.

Путін напередодні заявив, що удари далекобійною зброєю по території РФ будуть означати пряму участь західних країн у війні.

На його думку, Україна самотужки не може знаходити цілі без західної розвідки.

Якщо Захід допомагатиме Україні бити вглиб Росії, то "зміниться сама суть конфлікту" і Кремль буде ухвалювати відповідні рішення "з огляду на ті загрози, які нам створюватимуться", заявив очільник Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Речник дипломатії ЄС відповів на погрози Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі