вівторок, 12 березня 2024 16:22

Після удару дронів найбільший НПЗ російського "Лукойлу" наполовину зупинився

Після удару дронів найбільший НПЗ російського "Лукойлу" наполовину зупинився
Пожежа на Нижньогородському нафтопереробному заводі в РФ. Фото: російські соцмережі

У Нижньогородській області Російській Федерації внаслідок удару дронів по нафтопереробному заводу "Лукойл-Нижньогороднафтооргсинтез" у місті Кстово вийшла з ладу первинна установка перероблення нафти АВТ-6.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на анонімні російські джерела у галузі.

Потужність установки становить близько 53% від перероблення всього підприємства.

Саме підприємство - четверте в РФ за обсягом перероблення. Після кількох аварій у грудні та січні воно вже обмежувало випуск бензину, але поступово відновлювало виробництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії впав військово-транспортний літак

У 2023 році завод переробив 15,8 млн тонн нафти, виробивши 4,9 млн тонн автомобільного бензину, 5,6 млн тонн дизельного пального, 2,3 млн тонн мазуту і 0,8 млн тонн авіагасу.

"Лукойл-Нижньогороднафтооргсинтез" - нафтопереробний завод паливно-мастильного профілю, найбільший НПЗ російської нафтової компанії "Лукойл", повідомили Liga.net.

12 березня у Кстовому безпілотники атакували нафтопереробний завод, почалася пожежа.

10 березня вибухнуло на газопроводі в Ханти-Мансійському автономному окрузі Тюменської області РФ, а у Курській області горіла нафтобаза.

Перед цим у Бєлгородській області РФ прогримів вибух на нафтобазі. Після цього сталася пожежа, а у Волгоградській області безпілотник вдарив по металургійному комбінату.

Зараз ви читаєте новину «Після удару дронів найбільший НПЗ російського "Лукойлу" наполовину зупинився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі