неділя, 18 червня 2023 06:48

Перший візит за п'ять років: Блінкен прибув до Китаю

Перший візит за п'ять років: Блінкен прибув до Китаю
Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Пекіна. Фото: gettyimages.com

Державний секретар США Ентоні Блінкен у неділю, 18 червня, прибув до Пекіна.

Таким чином він став першим високопоставленим американським дипломатом, який відвідав Китай за п'ять років. Про це повідомляє Reuters.

За словами Блінкена, у США вважають, що важливо зберігати прямий канал зв'язку з Китаєм, попри розбіжності між країнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай вирішив допомогти Україні після підриву Росією ГЕС

"Гостра конкуренція вимагає стійкої дипломатії, щоб гарантувати, що конкуренція не переросте в конфронтацію чи конфлікт", ‒ сказав Блінкен перед поїздкою.

У Пекіні Блінкен пробуде два дні. За даними джерел видання, жодна сторона не очікує на прориви у взаєминах, оскільки країни розходяться з низки питань. Але і Пекін, і Вашингтон все частіше висловлюють зацікавленість у досягненні більшої стабільності.

Візит, про який Сі Цзіньпін і президент США Джо Байден домовилися минулого року під час зустрічі на саміті G20, спочатку був запланований на лютий 2023 року, але був відкладений після інциденту зі шпигунською кулею.

Зараз ви читаєте новину «Перший візит за п'ять років: Блінкен прибув до Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі