четвер, 08 червня 2023 20:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай вирішив допомогти Україні після підриву Росією ГЕС

Китай вирішив допомогти Україні після підриву Росією ГЕС
У Китаї висловились про знищення греблі Каховської ГЕС. Фото: eastnews.ua

Китай готовий направити в Україну гуманітарну допомогу у затоплені райони.

Речник Міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь сказав про це на брифінгу, передає Gazeta.ua.

"Ми серйозно стурбовані руйнуванням відповідних об'єктів і глибоко стурбовані гуманітарними, економічними та екологічними наслідками. Ми закликаємо всі сторони конфлікту поважати міжнародне гуманітарне право і робити все можливе для захисту цивільного населення та збереження цивільних об'єктів", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН може направити на окуповане лівобережжя Херсонщини допомогу, але Росія має надати гарантії безпеки

Ван заявив, що пріоритетом для всіх зацікавлених сторін має бути полегшення ситуації на місцях та спільне реагування на катастрофу.

"Китай відіграє конструктивну роль у полегшенні гуманітарної ситуації в Україні. Ми висунули китайські пропозиції, включаючи ініціативу з шести пунктів щодо гуманітарної ситуації в Україні, і направили до країни численні партії гуманітарних вантажів. Ми готові і надалі докладати зусиль у цьому напрямку", – сказав речник.

Деталей про гуманітарну допомогу він не повідомив.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почалося стрімке затоплення прибережних населених пунктів та частини Херсона. В області оголошено термінову евакуацію.

Головне управлінні розвідки Міністерства оборони має докази використання російськими окупантами вибухівки для підриву Каховської гідроелектростанції.

Зараз ви читаєте новину «Китай вирішив допомогти Україні після підриву Росією ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі