пʼятниця, 09 червня 2023 21:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський дипломат-важковаговик їде домовлятись з Китаєм

Американський дипломат-важковаговик їде домовлятись з Китаєм
Візит державного секретаря США Ентоні Блінкена до Китаю має відбутись 18 червня. Фото: AP

Візит державного секретаря США Ентоні Блінкена до Китаю має відбутись 18 червня.

Американська сторона перенесла його в лютому після виявлення китайського шпигунського аеростата над своєю територією. Про це стало відомо агентству AP.

За словами джерел агентства, Блінкен планує 18 червня відвідати Пекін для зустрічей із китайськими високопосадовцями, зокрема міністром закордонних справ Цінь Ганом і, можливо, очільником КНР Сі Цзіньпіном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай вирішив допомогти Україні після підриву Росією ГЕС

Візит, про який Сі Цзіньпін і президент США Джо Байден домовилися минулого року під час зустрічі на саміті G20, спочатку був запланований на лютий 2023 року, але був відкладений після інциденту зі шпигунською кулею.

Китай намагався переконати, що куля збилася з маршруту та звинуватив США у надмірній реакції, а згодом Пекін заявив, що нібито з початку 2022 року фіксував над власною територією більше десятка таких апаратів із США. У Білому домі ці звинувачення відкинули.

Відтоді контакти між США й Китаєм відбувалися, але були рідкісними. Напруженість між обома державами зросла через поведінку Китаю в Південнокитайському морі, агресивні дії щодо Тайваню і повномасштабну війну Росії проти України.

Російську національну гвардію озброїли першими бронемашинами Tiger китайського виробництва.

Бронетехніка поступила на озброєння чеченського підрозділу "Ахмат", який входить до "Росгвардії". Про це повідомляє "Мілітарний".

Видання зазначає, що військова техніка китайського виробництва вперше з'явилася на озброєнні російських підрозділів.

Повідомляється, що бронетехніка була придбана владою Чеченської Республіки.

Зараз ви читаєте новину «Американський дипломат-важковаговик їде домовлятись з Китаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі