пʼятниця, 01 березня 2024 22:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Перші снаряди з "чеської ініціативи" можуть бути на фронті вже за кілька тижнів - Bloomberg

Перші снаряди з "чеської ініціативи" можуть бути на фронті вже за кілька тижнів - Bloomberg
Перша партія 155-мм артилерійських снарядів надійде за кілька тижнів. Фото: Цензор

Українські військові за кілька тижнів отримають першу партію 155-мм артилерійських снарядів

Чехія виступає посередником між урядами, які готові профінансувати закупівлю даних снарядів у третіх країнах. Про це заявив гендиректор з питань оборонної політики Чехії Ян Іреш, повідомляє Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зброї буде більше - міністр оборони назвав пріоритети на 2024 рік

"Ініціатива Чеської Республіки - це один зі способів продемонструвати, що ми справді щось робимо, а не чекаємо того, що станеться на "пагорбі", - сказав Іреш.

Він не уточнив, які саме європейські країни є учасниками цієї ініціативи і не назвав, чиї запаси використовуються. Інформація про поставки, швидше за все, буде розкрита після прибуття снарядів.

Раніше президент Чехії Павел повідомив, що їм вдалося знайти за кордоном джерела сотень тисяч артилерійських боєприпасів - 500 тисяч снарядів калібру 155 мм та 300 тисяч - 122 мм.

Нещодавно Франція та Нідерланди підтримали план закупівлі боєприпасів за межами Європи, щоб швидше доставити вкрай необхідну військову техніку в Україну. Очікується, що пропозиція буде зроблена на початку березня.

Нідерланди також виділили 250 мільйонів євро на чеську ініціативу щодо замовлення великої кількості артилерійських снарядів для України в короткостроковій перспективі.

Також Бельгія виділила 200 млн євро на чеську ініціативу із закупівлі артилерійських боєприпасів, яких гостро потребує Україна.

Зараз ви читаєте новину «Перші снаряди з "чеської ініціативи" можуть бути на фронті вже за кілька тижнів - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі