понеділок, 01 січня 2024 16:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Зброї буде більше - міністр оборони назвав пріоритети на 2024 рік

Зброї буде більше - міністр оборони назвав пріоритети на 2024 рік
У пріоритетах - нарощування українського виробництва необхідної техніки для військових, сказав Рустем Умєров. Фото: Facebook.com/rustemumerov.ua

Міністерство оборони змінило підходи до планування постачання озброєння і тилового майна для військових.

Зокрема, планується нарощувати обсяг закупівель українського озброєння. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров у колонці на "Укрінформ".

"Ми зробили акцент на закупівлях українського озброєння. Замовили боєприпаси основних калібрів українського виробництва. У подальшому будемо нарощувати обсяг таких закупівель", - сказав Умєров.

Повідомив про підписання із Міністерством оборони Сполучених Штатів Америки меморандуму про співробітництво щодо спільного виробництва та обміну технічними даними.

"Це сприятиме налагодженню в Україні виробничих спроможностей щодо критично необхідних боєприпасів. Окрім додаткових робочих місць та податків у бюджет, це - посилення нашої обороноздатності та захист незалежності", - сказав Умєров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як цієї ночі збивали російські дрони - Олещук показав відео

Також у пріоритетах на 2024 рік - нарощування українського виробництва необхідної техніки для військових.

"Відтепер інновації можуть бути допущені до застосування на полі бою за 20 днів, а не місяців, як це було раніше. Результат - ми вже прийняли на озброєння та допустили до експлуатації одразу 118 зразків нової техніки (з них 24 - БПЛА, зокрема FPV, 13 - РЕБ)", - сказав міністр.

Міноборони почало закривати проблему із закупівлею дронів, позашляховиків, РЕБ, боєприпасів. Поступово задовольняється потреба в інших категоріях, до прикладу таких, як тактичні навушники або жіноча форма, повідомив Умєров.

Міністр оборони США Ллойд Остін у розмові з Умєровим запевнив, що військова підтримка продовжиться.

З 1 січня, не втрачаючи часу, Україна продовжить комунікацію із партнерами, щоб у нашої держави було якнайбільше сил і засобів для боротьби з російським агресором, повідомив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Зброї буде більше - міністр оборони назвав пріоритети на 2024 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі