понеділок, 25 грудня 2023 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Умєров поговорив із Остіном. Пентагон передав хороші новини

Умєров поговорив із Остіном. Пентагон передав хороші новини
Міністр оборони України Рустем Умєров з міністром оборони США Ллойдом Остіном у Києві, листопад. Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін у розмові з міністром оборони України Рустемом Умєровим запевнив, що військова підтримка продовжиться.

Про це Умєров сказав в інтерв'ю "Суспільне".

"Наша остання розмова з міністром оборони Сполучених Штатів - стовідсоткова підтримка по питанню України є, вона відбудеться за процедурою, яку вони зараз обговорюють. Він наголосив, що підтримка продовжиться - це головне", - повідомив міністр.

Щодо голосування Сенатом США військової допомоги Україні, то міністр сказав: "Ситуація складна, але контрольована".

"Оці російські фейки, що нібито Сполучені Штати або Європейський Союз від нас відмовилися, не відповідають дійсності. Коли говорити про США, там є декілька питань, які не стосуються України. Є внутрішнє питання стіни на кордоні з Мексикою, яке вони обговорюють. Це як у нас у Верховній раді теж таке відбувається: якщо вам не вистачає голосів, потрібно йти до інших фракцій і домовлятися, але щось і цим фракціям потрібно актуалізувати", - пояснив Умєров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов сказав, яким буде 2024 рік

"Кожного місяця у нас є "Рамштайн", ми повинні їм казати, які у нас є спроможності, як ми можемо просуватися і що нам для цього потрібно", - сказав міністр.

"За останні роки ми отримали достатньо озброєння й військової техніки, щоб дати відсіч і звільнити майже 50% території, яка була захоплена після 24 лютого, відкрити зерновий коридор. Це дає сигнали партнерам, що ми спроможні відвойовувати і амуніція або техніка повинна далі працювати на просування наших сил", - сказав Умєров.

У грудні президент України Володимир Зеленський відвідав Сполучені Штати Америки. Він зустрівся із президентом Джозефом Байденом, спікером Палати представників Конгресу Майком Джонсоном.

Тоді ж президент США оголосив про новий пакет військової допомоги на $200 млн.

Раніше Байден у спеціальному зверненні закликав Конгрес терміново ухвалити нове фінансування для подальших пакетів допомоги Україні. У жовтні Білий дім звертався до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад $60 млрд для України.

Зараз ви читаєте новину «Умєров поговорив із Остіном. Пентагон передав хороші новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі