субота, 31 грудня 2022 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Передумав: Путін дозволив приймати газові борги від "недружніх країн" не лише у рублях

Передумав: Путін дозволив приймати газові борги від "недружніх країн" не лише у рублях
Російські постачальники природного газу можуть проводити розрахунки з покупцями газу з "недружніх країн" у валюті. Фото: eastnews.ua

Влада Російської Федерації дозволила експортерам газу приймати оплату заборгованості від покупців із "недружніх країн" в іноземній валюті, а не рублями.

Російський диктатор Володимир Путін підписав відповідний указ, ідеться на офіційному сайті правової інформації.

"Російські постачальники природного газу можуть проводити розрахунки з покупцями газу з "недружніх країн" у валюті при стягненні заборгованості за постачання газу з таких покупців або якщо самі погашають борг. Розрахунки за газ можуть бути здійснені в іноземній валюті, яка зазначена у контракті. Уповноважений банк, виходячи з заяви постачальника з Росії, має відкрити спеціальний рахунок. Заборгованість за постачання газу вважатиметься погашеною після зарахування коштів іноземного покупця на такий рахунок", – уточнюється в указі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В обхід Росії: Туреччина хоче постачати в Європу туркменський газ

Путін 31 березня підписав указ про новий порядок розрахунків за постачання природного газу з "недружніми країнами". За словами президента РФ, для придбання російського газу західні країни мали відкривати рублеві рахунки у російських банках. Уповноваженим банком для відкриття рублевих рахунків призначили Газпромбанк.

Влада Російської Федерації обговорює додаткове постачання газу трубопроводом "Ямал – Європа", а також через Туреччину. Росія заявила про готовність поновити постачання газу до Європи, заявив 26 грудня віцепрем'єр РФ Олександр Новак.

Зараз ви читаєте новину «Передумав: Путін дозволив приймати газові борги від "недружніх країн" не лише у рублях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі