субота, 26 лютого 2022 02:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Офіційно: США запровадили санкції проти Путіна й Лаврова

Офіційно: США запровадили санкції проти Путіна  й Лаврова
США заявили, що за війну в Україні відповідальні Путін та Лавров. Фото: Pexels

США вводять санкції проти президента РФ Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Про це повідомило Міністерство фінансів США.

Також санкції вводять проти міністра оборони Росії Сергія Шойгу та начальника Генштабу ЗС Росії Валерія Герасимова.

Там повідомили, що "санкції завдають Росії безпрецедентних дипломатичних та економічних витрат і ще більше ізолюють її від світової фінансової системи та міжнародного співтовариства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російським банкам заборонили працювати в Україні

"Президент Путін і міністр Лавров несуть пряму відповідальність за неспровоковане і незаконне подальше вторгнення Росії в Україну, демократичну суверенну державу. Президент Путін приєднується до дуже маленької групи, до якої входять такі деспоти, як Кім Чен Ин, Олександр Лукашенко та Башар Асад", - йдеться у заяві.

Також США наклало санкції на 11 членів Ради Безпеки Росії. Крім цього, там повідомили, що санкції продовжуватимуться.

Уся вланість Путіна, Лаврова, Шойгу та Герасимова у США буде заблокована. Крім того, блокуються також будь-які організації, які прямо чи опосередковано на 50 або більше відсотків належать їм. Також їм заблокують транзакції.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про підтримку скасування доступу Росії до міжнародної системи платежів і обміну повідомленнями, відомої як SWIFT. Також країна введе санкції проти президента Росії Володимира Путіна та його міністра закордонних справ Сергія Лаврова за напад Росії на Україну. "Ці люди несуть найбільшу відповідальність за смерть і руйнування, які відбуваються в Україні", – сказав Трюдо.

Зараз ви читаєте новину «Офіційно: США запровадили санкції проти Путіна й Лаврова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі