пʼятниця, 25 лютого 2022 17:34

Російським банкам заборонили працювати в Україні

Російським банкам заборонили працювати в Україні
Банки, які контролюються з Росії, не зможуть вивести кошти на користь своїх материнських структур в РФ. ФОТО: pexels.com

Російським банкам заборонили працювати в Україні

Нацбанк прийняв рішення відкликати ліцензії та заборонити в Україні роботу банків, які контролюються Росією. Мова про "Промінвестбанк", де понад 99% акціями володіє "ВЕБ.РФ" та "Міжнародний резервний банк", який контролює "Сбєрбанк Росії".

"Коли наша армія самовіддано і хоробро захищає кожен клаптик рідної землі від російської агресії, ми в центральному банку не можемо дозволити, щоб "дочки" державних банків країни-загарбника продовжували працювати в Україні й оперувати грошима українців", – сказав голова НБУ Кирило Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не тямить, що робить. Чекав, що у Харкові його зустрічатимуть з квітами

Усі банки, у яких забрали ліцензії – були дочірніми фінустановами великих російських банків, додали в Національному банку.

"У 2017 році рішенням РНБО на "Міжнародний резервний банк" та "Промінвестбанк", були накладені санкції для запобігання виведенню капіталів за межі України на користь, зокрема, материнських структур", - підсумували в НБУ.

Російське військове керівництво пустило в хід всі сили, які накопичили на українському напрямі. Про це повідомив радник президента України Олексій Арестович.

Зараз ви читаєте новину «Російським банкам заборонили працювати в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі