понеділок, 29 січня 2024 17:51

Новий рекорд - дворічна дитина добралась до базового табору Евересту
4

Дворічний хлопчик з Великої Британії Картер Даллас став наймолодшою людиною, яка досягла базового табору Евересту.

На спині батька Росса він піднявся на висоту 5300 м над рівнем моря, пише Mirror.

"Картер впорався краще, ніж я та його мама. Ми обидва підхопили легку гірську хворобу, але з ним усе було гаразд. Перед базовим табором у селах було два медики, і вони перевірили його кров, щоб переконатися, що з ним все гаразд, його результати були набагато кращими за наші - вони були шоковані! Ми купили куртки, їжу та два спальних мішки для походу. Через 24 години після приземлення до Катманду ми розпочали шлях", - розповів батько.

Родина з Шотландії піднялась до базового табору Евереста
Фото: SWNS
Родина з Шотландії піднялась до базового табору Евереста
Родина з Шотландії піднялась до базового табору Евереста
Родина з Шотландії піднялась до базового табору Евереста

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Евересті встановили два нових рекорди

Додав, що сім'я регулярно практикує "техніку дихання" і втрьох купається у крижаних ваннах. Росс працював менеджером з продажів, але минулого року вирішив здати будинок у Шотландії та з сім'єю вирушити у подорож Азією.

Родина каже, що наразі основними моментами поїздки стали відвідування слонового притулку та купання з ними, відвідування Тадж-Махала та плавання з акулами на Мальдівах.

"Ми сподіваємося, що зможемо надихнути інших людей вийти та побачити реальний світ. Це набагато краще, ніж просто поїхати на Тенеріфе", - зазначив Росс.

Еверест, найвища гора у світі, виявилася на 0,86 м вищою, ніж вважали раніше. Про це спільно заявили геодезисти з Непалу й Китаю, які узгодили свою позицію з цього приводу. Дослідження стверджують, що гора піднімається над рівнем моря на 8848,86 м.

Зараз ви читаєте новину «Новий рекорд - дворічна дитина добралась до базового табору Евересту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі