неділя, 30 травня 2021 00:26

На Евересті встановили два нових рекорди

На Евересті встановили два нових рекорди
Альпіністи з Гонконгу і США на минулому тижні встановили два нових рекорди, підкоривши Еверест. Фото: Reuters

Альпіністи з Гонконгу і США на минулому тижні встановили два нових рекорди, підкоривши Еверест. 75-річний Артур М'юїр став найстарішим американцем, який піднявся на найвищу вершину в світі висотою 8848,86 метра.

М'юїр побив рекорд Білла Берка, який став найстарішим американцем, який піднявся на гору у віці 67 років в 2009 році, пише Reuters.

Крім того, 45-річна гонконгська спортсменка Цанг Інь-Хун підкорила вершину менш, ніж за 26 годин, що є найкоротшим часом, витраченим будь-якою жінкою. Зазвичай альпіністи проводять кілька днів у різних таборах, перш ніж досягти вершини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При сходженні на Еверест загинули 16 альпіністів

Цанг відправилася з базового табору в 13:20 за місцевим часом (7:35 за Гринвічем) в суботу і досягла вершини о 15:10 на наступний день.

Вона побила рекорд, встановлений непальської жінкою Пхунджо Джангму Ламою в 2017 році, яка підкорила Еверест за 39 годин 6 хвилин.

Еверест, найвища гора у світі, виявилася на 0,86 м вищою, ніж вважали раніше. Про це спільно заявили геодезисти з Непалу й Китаю, які узгодили свою позицію з цього приводу. Дослідження стверджують, що гора піднімається над рівнем моря на 8848,86 м.

Зараз ви читаєте новину «На Евересті встановили два нових рекорди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі