четвер, 23 травня 2024 11:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Норвегія запровадила нові обмеження для громадян РФ

Норвегія запровадила нові обмеження для громадян РФ
Норвегія запровадила нові обмеження для в'їзду росіян. Фото: pixabay.com

Норвегія запровадила нові обмеження на в'їзд росіян до країни.

Нові правила в'їзду почнуть діяти із 29 травня, повідомляє сайт уряду Норвегії.

"Рішення посилити правила в'їзду відповідає норвезькому підходу, який полягає у підтримці союзників і партнерів у реакції проти незаконної агресивної війни Росії проти України", - заявив міністр юстиції Норвегії Емілі Енгер Мель.

Громадянам Росії, метою яких є туризм та інші несуттєві поїздки, буде відмовлено у в'їзді через зовнішній кордон. Обмеження поширюється на тих, хто має візи, видані Норвегією до обмеження візової практики навесні 2022 року, а також на візи, видані іншими країнами Шенгенської угоди.

"Зміна передбачає, що поліція може відмовити у в'їзді громадянам РФ, на яких поширюється інструкція", - йдеться у повідомленні уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвегія збільшує підтримку України: основна частина виділених коштів піде на ППО

У певних випадках будуть надані винятки. Наприклад, для відвідування близьких родичів (батьків, подружжя, співмешканців та дітей), які проживають у Норвегії, а також для громадян Росії, які працюватимуть або навчатимуться в Норвегії чи інших країнах Шенгенської зони.

"Норвезька влада уважно стежить за кордоном і прикордонним рухом у Стурскузі (пункті пропуску Норвегії та РФ - Gazeta.ua) і за необхідності вживе заходів", - запевняє норвезька влада.

Уряд Норвегії обмежив візову практику для росіян іще навесні 2022 року. Після цієї дати туристичні візи для росіян зазвичай не видаються. Після змін, що почнуть діяти з 29 травня, можливості в'їзду тепер ще більше обмежать.

Загальна сума норвезької допомоги Україні у 2024 році з такими змінами досягне 22 млрд крон прямої підтримки.

Норвегія у межах авіаційної коаліції готується передати Україні 22 західних винищувачі типу F-16.

12 із цих літаків перебувають у вже придатному до використання стані.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія запровадила нові обмеження для громадян РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі