середа, 09 березня 2022 11:27

Нейтральний статус України: в ОП можуть обговорити це з Росією

Нейтральний статус України: в ОП можуть обговорити це з Росією
Проте обговорювати такі питання мають президенти країн. Фото: Генштаб ЗСУ

Офіс президента не виключає можливості обговорення з Росією нейтралітету з Україною.

Проте серйозні переговори можуть бути лише на рівні президентів країн, розповів в інтерв'ю заступник глави ОП Ігор Жовква в ефірі німецького каналу ARD, передає Zeit.

"Такі питання можна було б обговорювати на переговорах, це цілком можливо", – сказав він, відповідаючи на запитання, чи готова Україна на переговорах прийняти нейтральний статус.

Жовква також додав, що це має обговорюватися тільки на рівні переговорів президентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни зараз приперті до стінки, їм доведеться домовлятися, бо воювати більше нічим"– польський генерал

"Зеленський готовий до цього. На жаль, російська сторона не бажає цього робити. Міжнародні партнери мають допомогти у проведенні такої зустрічі. Однак такі переговори та можлива домовленість могли відбутися лише після припинення бойових дій і припинення вогню" - сказав Жовква.

На такій зустрічі, за його словами, можна було б обговорити, як міг би виглядати можливий нейтралітет України.

"Нам потрібні жорсткі гарантії, щоб така ситуація ніколи не повторилася", - додав він.

Завтра, 10 березня, мають пройти переговори міністрів закордонних справ Дмитра Кулеби та Сергія Лаврова у Туреччині. Кулеба назвав вимоги України, які оголосить Лаврову.

Зараз ви читаєте новину «Нейтральний статус України: в ОП можуть обговорити це з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі