вівторок, 21 травня 2024 09:18

На Румунію падали уламки іранських дронів, але там все одно висловили співчуття після смерті Раїсі

На Румунію падали уламки іранських дронів, але там все одно висловили співчуття після смерті Раїсі
У Румунії висловили співчуття іранському народові. Фото: eastnews.ua

Міністерство закордонних справ Румунії висловило співчуття іранському народові після загибелі керівництва країни.

Заява вийшла пізно ввечері у понеділок у Twitter.

"МЗС висловлює співчуття родинам та іранському народу у зв'язку із загибеллю президента Ісламської Республіки Іран, міністра закордонних справ та членів їхньої делегації внаслідок вчорашньої катастрофи гелікоптера", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть іранського президента може вплинути на війну в Україні - ізраїльській журналіст

При цьомк на румунській території неодноразово падали дрони, які Іран постачає Росії. Наприкінці березня схожі фрагменти знаходили поблизу річки Дунай на кордоні з Україною.

Це був приблизно п'ятий чи шостий інцидент подібний інцидент у Румунії. НАТО і офіційний Бухарест заявляли, що не знайшли доказів будь-якої навмисної атаки, спрямованої на Румунію.

Тіло президента Ірану Ібрагіма Раїсі і членів його делегації, які загинули напередодні внаслідок падіння вертольота - ідентифіковані.

Їх передали на судово-медичну експертизу. Про це заявив голова Служби управління надзвичайними ситуаціями Ірану Мохаммад Хасан Намі.

Він заявив, що нема потреби проводити тести ДНК.

Зараз ви читаєте новину «На Румунію падали уламки іранських дронів, але там все одно висловили співчуття після смерті Раїсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі