понеділок, 03 червня 2024 07:54

"Україна не бореться за нас": в МЗС Угорщини зробили заяву про Глобальний саміт миру

"Україна не бореться за нас": в МЗС Угорщини зробили заяву про Глобальний саміт миру
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зробив заяву про Глобальний саміт миру у Швейцарії. Фото: slovoidilo.ua

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що не бачить сенсу їхати на Глобальний саміт миру до Швейцарії, оскільки там не буде представлена Росія.

Однак, остаточного рішення щодо участі країни в саміті ще не ухвалено. Про це угорський міністр сказав в інтервʼю білоруському виданню ОНТ.

Сіярто також заявив, що у Будапешті поважають Швейцарію та її зусилля зупинити війну, але він не бачить сенсу в конференції, якщо там не буде представників РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан хоче створити "коаліцію миру" у Європарламенті

"Якщо не обидві сторони війни представлені, я думаю, це законне питання, чи має вся конференція сенс з погляду кінцевої мети, а саме - прагнення до миру. Тому ми вважаємо, що мирна конференція має реальний сенс і дає найбільшу надію на мир, якщо обидві сторони сидять за столом", - сказав Сійярто.

За його словами, війна йде між Україною та Росією, тому вона не є "своєю" для Угорщини. Міністр також наголосив, що в Європі багато хто бачить небезпеку і відчуває себе у стані війни, тоді як в Угорщині цього нема.

"Росія не нападала на нас. Ми не в стані війни. Україна не бореться за нас. Якби на нас напали, це була б інша ситуація, але на нас не нападали, як і на інші держави Європейського Союзу. Генеральний секретар НАТО говорив дуже чітко, що жоден із союзників альянсу не перебуває під військовою загрозою. Тож якщо ми не перебуваємо під військовою загрозою, то чому ми вважаємо, що це наша війна?", – додав Сійярто.

Саудівська Аравія не планує брати участь в організованому Україною саміті миру, який пройде в середині червня у Швейцарії. Причиною такого рішення Саудівської Аравії нібито є те, що на саміті миру в Швейцарії не буде присутня Росія.

Участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії вже підтвердили 106 країн світу. У тому числі, на саміт приїдуть 70-75 лідерів держав.

Зараз ви читаєте новину «"Україна не бореться за нас": в МЗС Угорщини зробили заяву про Глобальний саміт миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі