середа, 23 грудня 2020 00:33

На підтримку економіки під час пандемії виділили майже трильйон

На підтримку економіки під час пандемії виділили майже трильйон
Конгрес США виділив майже трильйон для підтримки економіки. Фото: Reuters

Конгрес США досяг угоди про другий пакет у $900 млрд надання нової допомоги економіці, яка постраждала від пандемії Covid-19.

"Демократи Конгресу досягли домовленості з республіканцями та Білим домом про надзвичайну допомогу через коронавірус у комплексному пакеті, який забезпечує вкрай необхідні кошти для порятунку життів і на прожиття американців", – повідомила спікер палати представників Ненсі Пелосі у Twitter.

Новий пакет включає зокрема $166 млрд нових прямих виплат у розмірі до $600 на дорослого та дитину, для осіб, які отримують до $75 тис. на рік, і $1200 для сімей, які отримують до $150 тис. на рік.

Продовжується програма допомоги для безробітних і деяких інших категорій громадян, термін дії якої закінчується.

$284 млрд виділяється на кредити для виплат заробітної плати, $25 млрд на допомогу в оплаті оренди і комунальних послуг.

До пакету допомоги входить $30 млрд – на закупку та поставку вакцин і $13 млрд на продовольчу допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден представив свою команду: хто займатиметься питаннями клімату та енергетики

Нагадаємо, у березні штати затвердили пакет фінансової допомоги на рекордні $2 трлн для захисту економіки від коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «На підтримку економіки під час пандемії виділили майже трильйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі