субота, 05 травня 2018 11:59

"Ми вас розуміємо, але нічого не вдієш" - з'явилися перші зведення масових затримань у Росії

"Ми вас розуміємо, але нічого не вдієш" - з'явилися перші зведення масових затримань у Росії
У Красноярську правоохоронці були оточили мітингарів. Фото: Twitter

Більше 250 чоловік затримали в Росії за участь в акції "Він нам не цар", організованої опозиціонером Олексієм Навальним. Серед них голови регіональних штабів та учасники непогоджених і погоджених з владою мітингів, а також випадкові перехожі.

Найбільше людей затримали у Якутську ( 75) і Красноярську (150). Про це повідомив координатор штабу Навального Анатолій Наговіцин, повідомляє "Сибирь. Реалии".

В Якутську ОМОН пригнав заздалегідь два автобуси. Їх повністю заповнили людьми. Під час затримання співробітники МВС активно застосовували фізичну силу. Зараз всі затримані перебувають у відділенні поліції "Якутське". Акція була не погоджена з владою.

У Красноярску людям перекрила дорогу поліція. Вони змогли прорвати оточення і, скандуючи "Путін - злодій" продовжили ходу. Повідомляли також, що їх затримають десятками. Активісти нарахували 150 затриманих. Серед них є випадкові перехожі.

В автозаку опинився красноярський бізнесмен і телеведучий Володимир Перекотій. Він знімав те, що відбувається, на телефон і запитав у поліцейського кілька разів, що порушили люди.

"В автобусі молодий поліцейський тихо сказав мені, переконавшись, що я без камери ..."Та ми-то вас розуміємо. І підтримуємо. Але нічого не вдієш", - написав Перекотій у коментарях до свого відео.

Співробітника штабу Навального в Красноярську Данила Маркелова побили у відділенні поліції №1. Про це повідомляється в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість Ердогана, Шварценеггер: Путін на інавгурації тішитиме себе зірками шоу-бізнесу

У Томську після завершення акції затримали координатора місцевого штабу Навального Ксенію Фадєєву.

Щонайменше 10 осіб затримали в Барнаулі. Вони зібралися в міському гайд-парку, де акції можна проводити без узгодження. Учасників акції звинуватили в створенні перешкод для проведення організованого владою заходи до Дня перемоги за участю школярів. Пізніше активісти повідомили, що всіх відпустили.

В Новокузнецьку затримали 20 учасників акції.

Акція "Він нам не царь" відбувається напередодні інавгурації російського президента Володимира Путіна. Він складе присягу у понеділок 7 квітня. Навальний закликав прихильників продемонструвати своє невдоволення існуючою системою.

Учасники мітингів висувають такі вимоги:

- реальна боротьба з хабарництвом і бідністю;

- повернення виборів на всіх рівнях влади, забезпечення справжньої політичної конкуренції;

- повномасштабна судова реформа;

- звільнення всіх політв'язнів;

- свобода ЗМІ та інтернету;

- розпуск Роскомнадзора;

- дотримання прав росіян на таємницю листування і мирні зібрання, гарантованих Конституцією РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Ми вас розуміємо, але нічого не вдієш" - з'явилися перші зведення масових затримань у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі