пʼятниця, 09 лютого 2024 04:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Маніпулював і брехав. Про що Путін говорив Карлсону

Маніпулював і брехав. Про що Путін говорив Карлсону
Путін видав чергову порцію брехні щодо України. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що війна почалася з вини самої України.

За його словами, "Росія ні на кого не нападала, ні у 2014-му, ні у 2022-му". Про це Путін сказав в інтерв'ю Такеру Карлсону.

Путін маніпулював історичними фактами щодо України, повторив свій наратив про те, що Україну "створив" Володимир Ленін, але тепер, за його версією, "сформувалася" Україна вже з волі Йосипа Сталіна за результатами Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заговорив про "демілітаризовану" зону: в ISW пояснили, для чого йому це

Російський диктатор знову згадав так звану "денацифікацію". Мовляв, українці "зробили собі героїв з нацистських прибічників", а тепер для "денацифікації" мають від цього відмовитися і заборонити "нацистські організації".

Путін заявив, що готовий до переговорів "для вирішення ситуації в Україні" і поскаржився на те, як його нібито "кинули" в Стамбулі.

"Вони (переговори, – Gazeta.ua) досягли дуже високої стадії узгодження позицій у складному процесі (у Стамбулі в 2022 році, – Gazeta.ua), і вони були майже завершені. Але після того, як ми вивели наші війська з Києва, інша сторона відкинула всі ці домовленості і підкорилася вказівкам західних країн, європейських країн і США боротися з Росією до кінця. Крім того, президент України законодавчо заборонив вести переговори з Росією. Він підписав указ, яким заборонив усім вести переговори з Росією", - заявив Путін.

За словами Путіна, Україна тепер висуває умови, на які Росія не може погодитися.

Водночас російський диктатор уникнув відповіді на запитання про те, чи задоволений він тією українською територією, яку зміг захопити в результаті війни. Путін, переводячи тему, продовжив розповідати про "нацистів" в Україні, на що Карлсон перепитав його вдруге. Однак відповіді не отримав.

Американський ультраправий журналіст Такер Карлсон може потрапити під санкції ЄС після інтерв'ю з президентом Росії Володимиром Путіним.

Карлсон відомий антиукраїнськими заявами та поширенням російських фейків про війну в Україні.

Євродепутат і колишній прем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт назвав Карлсона рупором Путіна і кандидата у президенти США Дональда Трампа. Він закликав ЄС розглянути заборону на в'їзд для Карлсона.

Зараз ви читаєте новину «Маніпулював і брехав. Про що Путін говорив Карлсону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі