середа, 02 лютого 2022 23:10

Макрон і Шольц зібралися до Путіна говорити про Україну

Макрон і Шольц зібралися до Путіна говорити про Україну
Президент Франції Еммануель Макрон і Канцлер Німеччини Олаф Шольц зібралися до Москви. Фото: politico.eu

Президент Франції Еммануель Макрон може зустрітися з главою РФ Володимиром Путіним.

Про це інформує France 24.

"Це залежить від прогресу в наших дискусіях найближчим часом. Я нічого не виключаю", — сказав Макрон журналістам, маючи на увазі можливість поїздки до Росії для пошуку дипломатичного вирішення ситуації щодо України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін поскаржився Макрону на ігнорування вимог РФ щодо "гарантій безпеки"

Також президент Франції заявив, що "найближчими годинами" поговорить зі своїм американським колегою Джо Байденом про ситуацію в Україні. Макрон наголосив, що для нього є пріоритетним завданням не допустити збільшення ескалації.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц також заявив, що планує зустрітися з Путіним. Про це він розповів німецькому телеканалу ZDF. Зустріч має відбутися у Москві, але спочатку канцлер поїде до США, щоб переговорити з Байденом.

"Я працюю з усіма союзниками та пантерами в Європейському Союзі щодо питання України. Тут відбувається узгоджена політика і ми ухвалємо добре підготовлені рішення", — сказав Шольц.

Він назвав ситуацію на українських кордонах дуже серйозною і нагадав про велику кількість російських солдат, стягнутих туди.

"Тому дуже важливо бути чітким в тому, що напад на територіальну цілісність України буде мати дуже високу ціну (для Росії — ред.)", — попередив канцлер. Він не погодився з твердженням, що Берлін є "ненадійним партнером" Києва у цьому питанні.

"Німеччина – країна, яка надала Україні найбільшу допомогу", —вважає Шольц.

28 січня відбулася телефонна розмова між президентом Росії Володимиром Путіним та президентом Франції Еммануелем Макроном.

Вони обговорили Україну, НАТО і "гарантії безпеки".

31 січня Путін та Макрон вдруге за тиждень провели розмову та обговорили Україну.

Зараз ви читаєте новину «Макрон і Шольц зібралися до Путіна говорити про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі