середа, 08 листопада 2023 01:46

Лідер ХАМАСу оточений у бункері і відрізаний від своїх соратників - міністр оборони Ізраїлю

Лідер ХАМАСу оточений у бункері і відрізаний від своїх соратників - міністр оборони Ізраїлю
Лідер ХАМАСу Яхья Сінвар оточений у бункері. Фото: Getty Images

Лідер палестинських бойовиків ХАМАС Яхья Сінвар оточений у своєму бункері в Секторі Гази.

Сили ізраїльської армії перебувають у центрі Гази. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Ґалант, повідомляє Sky News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців почали евакуювати з Сектору Гази

"Сінвар сховався у своєму бункері... без контакту зі своїми спільниками", - сказав Ґалант.

Міністр заявив, що ані Ізраїль, ні ХАМАС не керуватимуть Газою після війни. Він наголосив, що перш, ніж бойові дії завершаться, мають бути звільнені всі утримувані ХАМАС та іншими бойовиками заручники.

"Гуманітарні паузи для мене - це перш за все про полонених. Гуманітарного перемир'я без звільнення заручників не буде", - сказав він.

Водночас генерал-майор ізраїльської армії Ярон Фінкельман заявив, що "вперше за десятиліття ЦАХАЛ воює в центрі міста Газа. В центрі тероризму".

"Щодня і щогодини (ізраїльські - Gazeta.ua) сили вбивають бойовиків, розкривають тунелі та знищують зброю, продовжують рух до ворожих центрів", – сказав Фінкельман.

Яхья Ібрагім Хассан Сінвар – теперішній лідер бойовиків угруповання ХАМАС у Секторі Гази, один із засновників військового крила організації та один із співзасновників апарату безпеки. 2015 року США внесли Сінвара до списку терористів та визнали ХАМАС терористичною організацією.

Вважається, що він є одним із ключових планувальників нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Сінвар провів 22 роки в ізраїльських в'язницях після того, як у 1989 році був засуджений за вбивство двох солдатів Армії оборони Ізраїлю та чотирьох палестинців, які, за словами ХАМАС, співпрацювали з Ізраїлем.

Сінвар був звільнений у 2011 році в рамках угоди про обмін полоненими, згідно з якою Гілад Шаліт, ізраїльський солдат, який утримувався в Газі, був звільнений після п'яти років перебування в заручниках.

У 2017 Сінвар був вперше призначений лідером ХАМАС у Газі.

6 листопада і зраїльські військові повністю оточили місто Газа і розділили прибережний анклав навпіл. Триває зачищення тунелів від бойовиків ХАМАС.

В ніч проти 7 листопада стало відомо, що ізраїльські військові почали просуватися вглиб міста Гази в межах операції проти бойовиків ХАМАСу.

Зараз ви читаєте новину «Лідер ХАМАСу оточений у бункері і відрізаний від своїх соратників - міністр оборони Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі