пʼятниця, 20 травня 2022 23:07

Латвія, Литва та Естонія повністю відмовилися від енергоресурсів РФ

Латвія, Литва та Естонія повністю відмовилися від енергоресурсів РФ
З 22 травня країни Балтії не отримуватимуть електроенергію з Росії. Фото: pixabay

Європейська енергетична біржа Nord Pool зупиняє торги російської електроенергії. Це означає, що з 22 травня країни Балтії не отримуватимуть електроенергію з Росії.

Повністю від російської електроенергії відмовилися Латвія, Литва та Естонія, повідомило Міністерство енергетики Литви на сайті.

Там зазначили: таким чином країна повністю припинить імпорт російських енергоносіїв: нафти, електроенергії та природного газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США готують план нових обмежень імпорту російської нафти - Єрмак

"Це не лише надзвичайно важлива віха для Литви на шляху до енергетичної незалежності, але й демонстрація нашої солідарності з Україною. Ми маємо припинити фінансування російської військової машини", – йдеться у повідомленні.

Зі свого боку, литовський оператор системи передачі електроенергії Litgrid у Twitter підтвердив відмову країн Балтії від російської електроенергії.

"З неділі у країнах Балтії не торгуватиметься російська електроенергія", – йдеться у повідомленні.

Уряд Латвії перестане використовувати російський газ із 1 січня 2023 року. Про це повідомив міністр економіки країни Яніс Вітенбергс. Він сказав, що це історичне рішення зміцнить енергетичну безпеку Латвії.

Зараз ви читаєте новину «Латвія, Литва та Естонія повністю відмовилися від енергоресурсів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі