понеділок, 05 лютого 2024 12:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль буде змушений затикати дірки в бюджеті - британська розвідка

Кремль буде змушений затикати дірки в бюджеті - британська розвідка
Росії доведеться затикати дірки в бюджеті. Фото: pixabay.com

Плановий цільовий показник доходів Російської Федерації на 2024 рік навряд чи буде досягнутий. Уряду РФ доведеться розглянути інші заходи політики для фінансування запланованих витрат.

Цьогоріч російський уряд має амбітні плани щодо збільшення витрат на 26%, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Це ґрунтується на оптимістичних очікуваннях збільшення доходів на 22%. Водночас доходи від нафти та газу, як очікується, збільшаться майже на 25%", - сказано в звіті розвідки за 5 лютого.

Лондон вважає, що Кремлю доведеться зменшити внесок до Фонду національного добробуту, який вона все більше використовує для фінансування війни проти України, і вдаватися до заходів, які можуть загальмувати її економічне зростання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Оборонка" РФ не здатна забезпечити технікою резерви ворога - ISW

Уряду РФ доведеться скоротити свої відрахування до Фонду національного добробуту та збільшити внутрішні податки та борг для фінансування запланованих витрат.

"Така політика негативно вплине на економіку в середньостроковій та довгостроковій перспективі, підтримуючи інфляційний тиск або обмежуючи майбутнє економічне зростання. Фонд національного добробуту нібито призначений для довгострокового економічного добробуту російського народу, але він все частіше використовується для фінансування вторгнення в Україну. Вартість його активів впаде на 10%", - зазначають у британській розвідці.

Російська оборонно-промислова база зможе виробляти мінімум 100 основних бойових танків на місяць. Це дозволить ворогу замінити втрати на полі бою, повідомляв раніше Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Кремль буде змушений затикати дірки в бюджеті - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі