понеділок, 05 лютого 2024 06:31

Спецтема: Війна Росії проти України

"Оборонка" РФ не здатна забезпечити технікою резерви ворога - ISW

"Оборонка" РФ не здатна забезпечити технікою резерви ворога - ISW
Російські війська наразі мають у резерві 17 полків, 16 батальйонів і дві тактичні групи полково-батальйонного рівня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська оборонна промисловість не зможе повністю забезпечити технікою та озброєнням нові резерви, навіть попри здатність армії підтримувати нинішній темп операцій.

Командування РФ схильне помилково розглядати резервну складову як "бездонну діжку", повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

"Російська промисловість здатна виробляти близько 250-300 нових та ґрунтовно модернізованих танків щорічно. Водночас оборонно-промислова база навряд чи здатна повністю забезпечити резерви РФ, незважаючи на постійні зусилля Росії з розширення російської ОПБ. Оперативний і стратегічний резерви, як правило, не є боєздатними", - сказано в свіжому звіті аналітиків.

Крім того, окупанти можуть ремонтувати щорічно близько 250-300 танків, які перебували на тривалому зберіганні або зазнали пошкоджень на полі бою, вважає український військовий оглядач Костянтин Машовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов розповів, звідки йдуть комплектуючі для російського ВПК

За оцінками ISW, Москва матиме можливість розширити свою "оборонку" і накопичити ресурси, якщо підтримуватиме ініціативу на всій території воєнних дій протягом 2024 року, хоча навряд чи в достатній мірі, щоб забезпечити велику кількість мобілізованих резервістів або призовників.

"Концентрація російських резервів по всій території України, про яку повідомляється, значною мірою збігається з пріоритетами Росії на фронті, але не обов'язково свідчить про майбутні російські операції", - вважають експерти.

Російські війська наразі мають у резерві 17 полків, 16 батальйонів і дві тактичні групи полково-батальйонного рівня. Загальна чисельність російського особового складу в резервних підрозділах становить близько 60-62 тис. осіб, але російські війська оснастили зброєю і спорядженням лише близько 20 тис. резервістів тактичного і оперативно-тактичного рівня

За оцінками ISW, активна українська оборона цьогоріч на всьому театрі бойових дій передасть стратегічну ініціативу ворогу. Це дозволить Москві визначати, де, коли і в якому масштабі відбуватимуться бойові дії в Україні, і відповідно розподіляти російські ресурси, змушуючи Київ відповідати.

Україна може позбавити Росію цієї можливості, якщо вона зуміє переламати цю ініціативу.

Російська оборонно-промислова база зможе виробляти мінімум 100 основних бойових танків на місяць. Це дозволить ворогу замінити втрати на полі бою, повідомляв раніше Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"Оборонка" РФ не здатна забезпечити технікою резерви ворога - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі