пʼятниця, 05 квітня 2024 13:16

Кремль бере під контроль стратегічні компанії РФ - британська розвідка

Кремль бере під контроль стратегічні компанії РФ - британська розвідка
У РФ беруть під державний контроль компанії деяких галузей. Фото: ukrinform.ua

Росія від початку повномасштабної війни проти України взяла під державний контроль близько 180 компаній загальною вартістю приблизно $11,5 млрд.

Таким чином влада РФ посилює контроль над компаніями у "стратегічних" галузях. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

У британській розвідці зазначають, що майже напевно пріоритетними були компанії з іноземним капіталом. У тому числі ті, що належать росіянам, які проживають за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче заспокоїти росіян - ISW

"Дуже ймовірно, що це пов'язано з прагненням держави зменшити зовнішні (особливо західні) зв'язки в російській економіці", - йдеться у повідомленні.

В РФ активи перерозподіляють на користь пов'язаних з Кремлем бізнесменів, які підтримують війну в Україні. Це, ймовірно, пов'язано із закликом диктатора Володимира Путіна у своєму посланні до росіян в лютому 2024 року до нової націоналістичної еліти, викуваної війною в Україні.

"Збільшення витрат на оборону майже напевно збільшило фінансовий тиск на російську державу, разом з економічними санкціями та відтоком капіталу з Росії від початку вторгнення. Російська держава з великою ймовірністю встановить більший контроль над компаніями у "стратегічних" галузях, таких як оборонна промисловість", - зазначають у британській розвідці.

Росія майже повністю відновила свої збройні сили після величезних втрат під час вторгнення в Україну. Про це заявив заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл.

Водночас глава комітету національної безпеки Литви на початку цього року заявляв, що Росії знадобиться від п'яти до семи років, щоб відновити свої сили для повномасштабної війни.

Зараз ви читаєте новину «Кремль бере під контроль стратегічні компанії РФ - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі