понеділок, 07 червня 2021 15:25

Контрабандист забув, де заховав гроші. Медики діагностували склероз

Контрабандист забув, де заховав гроші. Медики діагностували склероз
Знайдені європейські вугрі / SWNS

Пенсіонер, який контрабандою вивозив в Азію рідкісних європейських вугрів, забув, де заховав отримані гроші, бо в нього склероз.

67-річний Гілберт Кху виловив рідкісних тварин в Іспанії та перевіз на ферму на заході країни. А потім сховав під охолодженою рибою й вивіз в лондонський аеропорт Хітроу для імпорту в Азію. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо потрібен закон про внутрішню торгівлю і як це вплине на ціни - думка міністра

Ху позував на фото з золотими злитками. Нажив статки, відправляючи європейських вугрів, які перебувають під загрозою зникнення. Він надсилав їх у Малайзію й Гонконг, де ті є кулінарним делікатесом.

Контрабанду виявили 15 лютого 2017-го, коли прикордонники знайшли в контейнері майже 600 тис. вугрів. Половина на той час уже померли. Решту 290 тис. рибна інспекція відправила додому в Іспанію, де їх відпустили в дику природу.

Ху уникнув в'язниці, заявивши, що йому загрожує небезпека заразитися там Covid-19, коли розпочався суд торік у березні. Зараз лікарі діагностували в нього склероз. Він стверджує, що не може згадати, де сховав гроші з контрабанди.

На слуханнях у суді англійського Саутварка сказали, що Ху є власником авто, але жив в орендованій власності. Щодо його активів, то в суду мало даних.

Суд почув, що загальна вартість партії перехопленого експорту контрабандиста – понад $75 млн. Ху з англійського Парбері Райз заперечує свою провину. Він засуджений до двох років позбавлення волі умовно й 240 годин неоплачуваної роботи.

Вугор європейський - поширений у північній Атлантиці від Скандинавії до Марокко, у річках басейнів Середземного й Балтійського морів, уздовж берегів Європи від Чорного до Білого морів. В Україні живе в басейнах Дніпра, Шацьких озер і Дністра. Доволі цінна риба, бо має смачне й жирне м'ясо. Вид під загрозою зникнення. З 1970-х кількість вугрів у Європі зменшилася на майже 98%. Цьому сприяло перевиловлення риби, паразити, греблі ГЕС та інші технічні споруди.

Зараз ви читаєте новину «Контрабандист забув, де заховав гроші. Медики діагностували склероз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі