пʼятниця, 02 вересня 2022 11:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Китайська платіжна система обмежила роботу з підсанкційними банками РФ – ЗМІ

Китайська платіжна система обмежила роботу з підсанкційними банками РФ – ЗМІ
РосЗМІ стверджує, що UnionPay за своєю ініціативою обмежила партнерства з санкційними банками Російської Федерації. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Найбільша у світі китайська платіжна система UnionPay обмежила роботу з російськими банками-еквайєрами, які потрапили під санкції через повномасштабну війну в Україні.

UnionPay заборонила обслуговування своїх карт, випущених іноземними банками, в їхніх POS-терміналах. Про це пише російське пропагандистське видання РБК з посиланням на свої джерела в банках і платіжному ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі вперше пустили "з молотка" суперяхту російського олігарха

"Так, дійсно, UnionPay за своєю ініціативою обмежила партнерства з санкційними банками як в частині еквайрингу, так і в частині емісії. Зокрема, тільки по усному повідомленню був відключений прийом іноземних карт UnionPay", – розповів неназваний співрозмовник.

На думку джерела, таке рішення могли ухвалити через ризик вторинних санкцій.

Один з найбільших банків світу Citibank припинить усі операції в країні-агресорці Російській Федерації.

Фінустанова ухвалила рішення згорнути роботу з російськими фізособами та зупинити комерційні банківські розрахунки. Citibank закриє 15 філій і скоротить приблизно 2,3 тис. російських співробітників.

Зараз ви читаєте новину «Китайська платіжна система обмежила роботу з підсанкційними банками РФ – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі