вівторок, 03 січня 2023 17:02

Винищувачі НАТО піднялися в небо через російські літаки

Винищувачі НАТО піднялися в небо через російські літаки
НАТО підняло в небо винищувачі через Росію. Фото: unsplash.com

Винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання НАТО за минулий тиждень двічі піднімалися у повітря для супроводу російських військових літаків.

Вони порушили правила польотів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем, повідомляє міністерство оборони Литви.

27 грудня сили Альянсу виявили та супроводжували російський літак Іл-20, що прямував з основної частини Росії до Калінінградської області. Також зафіксували два російські Су-27, що вилетіли з Калінінградської області та повернулися назад. Летіли з вимкненими транспондерами, без планів польоту і без зв'язку з диспетчерами Регіонального центру управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО заявили, що апетити Путіна виходять за межі України

Наступного дня, 28 грудня, в небі з'явилися ще два російські Су-30. Обидва пролітали через міжнародний повітряний простір з основної частини Росії до Калінінградської області.

НАТО посилить присутність від Балтійського до Чорного моря. Це відповідь на російську агресію, сказав генсек Альянсу Єнс Столтенберґ під час зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом у Бухаресті на саміті. Також Альянс створює нові бойові групи.

Зараз ви читаєте новину «Винищувачі НАТО піднялися в небо через російські літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі