пʼятниця, 01 квітня 2022 03:55

Хакери нещадно атакують державні російські сайти

Хакери нещадно атакують державні російські сайти
Хакери атакують сайти російських ЗМІ та органів влади РФ. Фото: ms.detector.medi

Інтернет-ресурси Російської Федерації піддались масованим DDoS-атакам. Їх кількість у березні 2022 року збільшилася у вісім разів порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляють російські видання з посиланням на дослідження "Лабораторії Касперського".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Anonymous оприлюднять "секрети" російських телепропагандистів

Упродовж останніх двох місяців, відколи РФ здійснила агресію до України, середня тривалість атак перевищила добу (склала 29,5 годин), тоді як у лютому-березні 2021-го цей показник не перевищував 12 хвилин. Найтриваліша атака відбувалася 145 годин, тобто понад шість діб.

Під прицілом хакерів у березні найчастіше опинялися сайти фінансових організації (частка у загальному обсязі - до 35%), а такж органів державної влади (33%).

За словами представника "Лабораторії Касперського" Олександра Гутнікова, на початку спалаху DDoS-атак у них брала участь велика кількість так званих хактивістів - непрофесійних хакерів.

"Згодом їхня частка в загальній кількості знизилася. При цьому самі атаки стали потужнішими, підготовленішими і тривалішими", - розповів він.

26 лютого Anonymous оголосили кібервійну президенту Росії Володимиру Путіну, який розпочав повномасштабне вторгнення проти України. Вони вимагають від Путіна відновити права українського народу і піти у відставку зі свого посту.

Два дні по тому хакери зламали сайти російських та білоруських державних ЗМІ. Серед порталів, які "лягли" є видання ТАСС, РБК, "Известия", "Коммерсант" та багато інших. На стартовій сторінці цих видань вибивало зображення могильного пам'ятника на фоні російського прапору.

5 березня Anonymous припинили роботу сайту російської Федеральної служби безпеки.

15 березня хакери зламали сайт компанії Росатом.

24 березня Anonymous зламали дані Центрбанку Росії.

28 березня хакери зламали Всеросійську телерадіокомпанію, головний актив якої - канал "Россия-1".

Зараз ви читаєте новину «Хакери нещадно атакують державні російські сайти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі