середа, 11 липня 2018 10:18

Греція висилає російських дипломатів і забороняє в"їзд

Греція висилає російських дипломатів і забороняє в"їзд
Афіни звинувачують російських дипломатів у здобутті та розповсюдженні інформації та невдалій спробі підкупу грецьких державних службовців.Фото:glavcom.ua

Грецький уряд вирішив вислати двох російських дипломатів і заборонити в'їзд ще двом.

Дипломатів РФ звинувачують у втручанні у внутрішні справи та незаконні дії проти національної безпеки Греції, - про це пише "Європейська правда".

Афіни звинувачують російських дипломатів у здобутті та розповсюдженні інформації та невдалій спробі підкупу грецьких державних службовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію викрили у підготовці державного перевороту в Чорногорії

Високопоставлений грецький дипломат повідомив, що Афіни закликають до негайного вислання двох співробітників, зокрема офіцера посольства Росії Віктора Яковлєва.

Дипломат зазначив, що ініціатива йде за численними скоординованими зусиллями із розширення російського впливу в Греції, включаючи, зокрема, діяльність Імператорського православного палестинського суспільства.

Незважаючи на цей крок, ті самі джерела зазначають, що Греція продовжує, згідно з її давньою політикою, прагнути до гарних відносин з Росією та сприяти дружбі між двома народами, але додають, що це може бути лише у випадку, якщо обидві країни поважатимуть суверенітет одна одної.

Росія відправляє додому "трохи більше як 50" британських дипломатів через рішення Лондона вислати співробітників російських диппредставництв у відповідь на отруєння колишнього полковника запасу російського ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки.

Зараз ви читаєте новину «Греція висилає російських дипломатів і забороняє в"їзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі