вівторок, 15 березня 2022 01:20

Готуються до голоду: у Росії заборонили експорт зерна та цукру

Готуються до голоду: у Росії заборонили експорт зерна та цукру
Заборона діятиме до 30 червня. Фото: pixabay.com

У Росії заборонили експорт зернових до держав Євразійського економічного союзу та цукру до третіх країн.

До союзу входять Вірменія, Білорусь, Казахстан чи Киргизстан. Відповідне рішення підписав прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін, повідомили в російському пропагандистському виданні РІА "Новости".

"Рішення про тимчасову заборону вивезення зерна та цукру з Росії прийнято для захисту внутрішнього продовольчого ринку за умов зовнішніх обмежень", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай зіткнеться з "серйозними наслідками", якщо допоможе Росії - Білий дім

Заборона на експорт до країн ЄАЕС діятиме до 30 червня, до третіх країн - до 31 серпня. Винятком є лише так звані ЛДР та ДНР.

"Постачання зерна і цукру за межі Росії буде можливим для гумдопомоги і в рамках міжнародних транзитних перевезень", - пишуть у виданні.

Низка компаній ще більше розширили цифрові санкції проти РФ. Щодня вони одна за одною блокують РФ і припиняють свою роботу на її території. На Росію чекає дефолт.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Зараз ви читаєте новину «Готуються до голоду: у Росії заборонили експорт зерна та цукру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі