вівторок, 15 березня 2022 00:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай зіткнеться з "серйозними наслідками", якщо допоможе Росії - Білий дім

Китай зіткнеться з "серйозними наслідками", якщо допоможе Росії - Білий дім
США готові запровадити жорсткі економічні санкції. Фото: pixabay.com

Китай буде мати "серйозні наслідки", якщо надасть Росії військову допомогу для ведення війни в Україні.

Також відповідальність понесуть ті, хто здійснив напад на американських журналістів, заявила речниця Білого дому Джен Псакі, пише The Guardian.

Однак Псакі не повідомила, чи надавав Китай будь-яку військову допомогу Росії з початку бойових дій. Вона зазначила, що якщо вони це зроблять, то "будуть серйозні наслідки" у вигляді економічних санкцій.

Президент Джо Байден у лютому заявив, що, якщо американці стануть мішенню в Україні, США дадуть відповідь силою. 13 березня російські окупанти розстріляли американського кореспондента Брента Рено. У результаті нападу також було поранено фотографа Хуана Арредондо. Нещодавно повідомили, що в Україні постраждав кореспондент Fox News Бенджамін Холл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передачу польських літаків Україні заблокував особисто Байден - WSJ

Один із журналістів Fox News запитав речницю, як виглядатиме відповідь влади США на ці події.

"Ви бачили, як президент очолив світ у створенні наслідків, прийнятті наслідків та кроків у відповідь на дії Росії, жорстокі дії, які, безумовно, вплинули на український народ, а тепер вплинули і на американців. Але щодо наступних кроків,щодо наступних наслідків мені нічого вам сказати", - сказала Псакі.

"Наші думки, думки президента, думки нашої адміністрації з Холлом, його сім'єю і всіма вами у Fox News", - сказала Псакі.

Раніше в Китаї заявили, що Росія не зверталася по допомогу.

Росія запросила у Китаю військову та економічну допомогу у війні з Україною, раніше повідомив радник із національної безпеки США Джейк Салліван.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Зараз ви читаєте новину «Китай зіткнеться з "серйозними наслідками", якщо допоможе Росії - Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі