четвер, 10 березня 2022 11:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Цифрова блокада РФ: світові компанії наклали нові санкції за останню добу

Цифрова блокада РФ: світові компанії наклали нові санкції за останню добу
Росіяни опиняються в щоразу більшій ізоляції від цивілізованого світу Фото: pravda.com.ua

За останню добу ряд компаній ще більше розширили цифрові санкції проти РФ.

Щодня технологічі компанії одна за одною блокують Росію та припиняють свою роботу на її території, повідомили в Мінцифрі.

Росіяни опиняються в щоразу більшій ізоляції від цивілізованого світу.

Лише за минулу добу YouTube відключив монетизацію для користувачів із Росії, а Google обмежив роботу Google Play у Росії. Apple Pay в Росії більше не доступний. Sony припинила роботу PlayStation Store в Росії, а також припиняє постачання консолей до РФ. Amazon припиняє відправку товарів до РФ. Американська продовольча компанія відмовляється від інвестицій та припиняє рекламну діяльність у РФ та РБ. Розробники програмного забезпечення RedHat та Suse припиняють діяльність у РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували втрати ворога від початку вторгнення

Санкції триватимуть до зупинки війни в Україні.

Експортний контроль, введений проти Росії США і їх союзниками у відповідь на вторгнення Володимира Путіна в Україну, "не має терміну дії". Про це повідомила міністр торгівлі США Джина Раймондо у коментарі CNN. "Ми в цьому надовго, і наші союзники в цьому надовго", — сказала Раймондо. Вона додала, що адміністрація Байдена готова дотримуватися заходів, покликаних заподіяти економічний збиток Росії "до тих пір, поки потрібно".

Зараз ви читаєте новину «Цифрова блокада РФ: світові компанії наклали нові санкції за останню добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі