четвер, 10 березня 2022 04:24

Антиросійські санкції не мають терміну дії - США

Антиросійські санкції не мають терміну дії - США
США закликали не ухилятися від антиросійських санкцій. Фото: shutterstock

Експортний контроль, введений проти Росії США і їх союзниками у відповідь на вторгнення Володимира Путіна в Україну, "не має терміну дії".

Про це повідомила міністр торгівлі США Джина Раймондо у коментарі CNN.

"Ми в цьому надовго, і наші союзники в цьому надовго", — сказала Раймондо. Вона додала, що адміністрація Байдена готова дотримуватися заходів, покликаних заподіяти економічний збиток Росії "до тих пір, поки потрібно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Санкційне меню ще велике. Росія має обнулитися" – чим США вдарили по РФ

Терміну придатності немає — сказала Раймондо. "Ми в цьому, щоб перемогти, і наші союзники теж".

Коментарі, що виходять від члена кабінету президента Джо Байдена, є ще одним свідченням того, що адміністрація готується до потенційно затяжного конфлікту в Європі, який вже розбурхав фінансові ринки і який, за оцінкою Білого дому, вдарить по гаманцях американських споживачів.

"Це буде брудно і, ймовірно, дуже довгостроково", - передбачила Раймондо розвиток кризи.

Раймондо також попередила, що будь-яка країна, яка не дотримується обмеження США на експорт до Росії, заплатить високу ціну, включаючи Китай.

"Однак я хотіла б відзначити, що якщо будь-яка країна спробує ухилитися від наших економічних заходів або обійти їх, вона випробує на собі наслідки цих дій", — сказала Псакі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Антиросійські санкції не мають терміну дії - США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі