неділя, 17 квітня 2022 16:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Голова Єврокомісії про можливість дефолту РФ: Це питання часу

Голова Єврокомісії про можливість дефолту РФ: Це питання часу
Урсула фон дер Ляйєн оцінила можливість дефолту РФ. Фото: dw

Національний дефолт у Росії - це лише питання часу.

Європейські санкції щотижня дедалі глибше проникають в економіку країни. Про це заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю Bild.

"Санкції щотижня дедалі глибше проникають у російську економіку: експорт у Росію впав на 70 відсотків. 700 російських літаків втратили ліцензії через брак запчастин та оновлення програмного забезпечення", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ілюзії такого масштабу завжди призводять до трагедії" - Подоляк про віру Путіна у перемогу

Фон дер Ляєн зазначила, що сотні великих компаній і тисячі фахівців відвертаються від РФ.

"Згідно з поточними прогнозами, валовий внутрішній продукт Росії скоротиться на 11 відсотків. Національний дефолт Росії - лише питання часу", - заявила Фон дер Ляєн.

Голова Єврокомісії наголосила, що російський диктатор Володимир Путін також знищує війною проти України свою країну та майбутнє її народу.

Президент РФ Володимир Путін не бажає зустрічатися з президентом України Володимиром Зеленським. Він хоче продовжувати війну, а розмови з ним нагадують марну трату часу. Про це заявив прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі.

Зараз ви читаєте новину «Голова Єврокомісії про можливість дефолту РФ: Це питання часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі