неділя, 17 квітня 2022 16:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Дзвінки Путіну - марнування часу. Він хоче продовжувати війну - прем'єр Італії

Дзвінки Путіну - марнування часу. Він хоче продовжувати війну - прем'єр Італії
Прем'єр вважає, що розмови з Путіном це марна трата часу. Фото: tsn.ua

Президент РФ Володимир Путін не бажає зустрічатися з президентом України Володимиром Зеленським.

Він хоче продовжувати війну, а розмови з ним нагадують марнування часу. Про це заявив прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі в інтерв'ю порталу Corriere Della Sera.

Прем'єр розмовляв із Путіном телефоном. Журналісти поцікавилися, чи не можна було його зупинити за допомогою дипломатичної бесіди.

На це Драґі відповів: "У телефонній розмові я сказав йому, що телефоную, щоб поговорити про мир. Я запитав його: "Коли ви зустрічаєтеся із Зеленським? Тільки ви вдвох зможете знайти рішення". Він відповів: "Час ще не настав". Я наполягав: "Ухваліть рішення про припинення вогню". І знову: "Ні: час ще не настав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії припиняють роботу військові заводи. Працівників відправляють на війну в Україну

Драґі додав, що далі Путін почав розповідати про оплату за російський газ у рублях, яка тоді ще не була офіційно ухвалена в РФ. Після цього співрозмовники домовилися зустрітися через кілька днів і попрощалися. А потім світ побачив воєнні злочини російських окупантів у Бучі.

"Я починаю думати, що мають рацію ті, хто говорить, що з ним марно розмовляти, це згаяний час. Я завжди захищав Макрона і продовжую стверджувати, що як президент ЄС він має рацію, намагаючись використовувати всі можливі шляхи діалогу. Але в мене склалося враження, що жах війни, з її різаниною, із тим, що вони зробили з дітьми й жінками, абсолютно не залежить від слів і телефонних дзвінків", - зазначив прем'єр-міністр.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк прокоментував слова канцлера Австрії про те, що російський президент Володимир Путін вірить, що нібито виграє війну в Україні. За його словами, на країну-агресорку очікує лише поразка.

Зараз ви читаєте новину «Дзвінки Путіну - марнування часу. Він хоче продовжувати війну - прем'єр Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі