вівторок, 07 листопада 2023 08:34

Гіркін з в'язниці оцінив ситуацію на фронті: не виключає прорив ЗСУ

Гіркін з в'язниці оцінив ситуацію на фронті: не виключає прорив ЗСУ
Терорист Ігор Гіркін написав у листі про бойові дії. Фото: ТАСС

Російський терорист Ігор Гіркін з ув'язнення оцінив ситуацію на фронті.

Він вважає, що російські війська будуть "менш здатними до наступальних операцій, ніж зараз" до весни 2024 року. Про це передає Інститут вивчення війни (ISW)

Дружина Гіркіна Мирослава Регінська оприлюднила лист чоловіка від 26 жовтня.

"Ситуація для російських сил поступово погіршується, російські сили демонструють зростаючу слабкість, попри загалом успішне відбиття Росією українського наступу влітку та восени 2023 року", - написав терорист.

Гіркін наголосив, що росіяни не тільки не змогли розпочати широкі наступальні операції на початку осені, але й не змогли завершити обмежені наступальні операції для досягнення оперативно важливих цілей у районі Куп'янська, Лиману та Авдіївки.

Він вказав, що тактичні просування навколо Авдіївки призвели до значних втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії продовжили арешт Гіркіну

Зусилля Росії з відбиття українських локалізованих атак на лінії фронту та одночасні осінньо-зимові наступальні операції можуть погіршити наступальний і оборонний потенціал Росії до весни 2024 року, вважає Гіркін.

Окупантам доведеться решту осінньо-зимової кампанії займатися обороною, щоб якось усунути оперативні кризи, такі як присутність українських військ на східному березі Херсонської області. Гіркін вважає, що російські війська й надалі не будуть здатні до будь-яких широких наступальних дій.

Гіркін побоюється, що українські сили зможуть успішно зламати російські сили, які вже виснажені місяцями боїв.

Додаткова військова допомога Заходу Україні та відсутність мобілізації в Росії могли б дозволити Україні припинити позиційну війну та провести успішні наступальні операції у 2024 році, вказав Гіркін.

Завдяки винищувачам F-16 українці можуть здобути локальні переваги протягом короткого часу на будь-якій ділянці лінії фронту.

Ув'язнений терорист додав, що Міноборони Росії навряд чи буде набирати "сотні тисяч" нових контрактників, оскільки Росія вичерпала цей потенціал.

Про затримання Гіркіна в Росії стало відомо у липні.

Торік Гаазький суд присудив йому довічне ув'язнення за збиття малазійського літака Boeing MH17 на сході України у 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Гіркін з в'язниці оцінив ситуацію на фронті: не виключає прорив ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі