четвер, 14 квітня 2022 11:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Французький військовий штаб спрогнозував, коли Росія спробує захопити Донбас

Французький військовий штаб спрогнозував, коли Росія спробує захопити Донбас
Росіяни завдають авіаударів і бомбардувань по Україні не лише "з метою послаблення злагодженості української оборонної системи, а й для порушення логістичного руху та потенціалу України" Фото: BBC

Російські війська готуються до масштабного наступу на сході України у найближчі 10 днів.

Окупанти мають намір захопити Донецьку та Луганську області або й просунутися до Дніпра. Такі міркування висловив офіційний представник французького військового штабу полковник Паскаль Ланні, пише CNN.

"Протягом наступних кількох днів, можливо, приблизно 10 днів, Росія може відновити свої зусилля з широкомасштабного наступу на сході та півдні, щоб завоювати Донецьку та Луганську області, або навіть просунутися аж до Дніпра, якщо це дозволять її можливості", - сказав Ланні.

Росіяни завдають авіаударів і бомбардувань по Україні не лише "з метою послаблення злагодженості української оборонної системи, а й для порушення логістичного руху та потенціалу України". Саме через це вороги знищили аеропорт Дніпра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запорізькі партизани допомагають ЗСУ

"На даному етапі не було суттєвого прогресу з точки зору територіальних здобутків російських військ на східному фронті", - сказав представник французького військового штабу.

Росія хоче зібрати на Донбасі угруповання, яке б перевищувало українське з розрахунку п'ять до одного. Москва нарощує війська та техніку в низці місць уздовж кордону. Намагаються зібрати їх навколо Ізюма, перш ніж просуватися далі на південь. Росія починає наступ на Донбас у найгіршу для цього пору року. Танки та вантажівки ризикують застрягти в багнюці, якщо зійдуть із дороги. А на трасах техніку знищуватимуть українські безпілотники.

Ключове завдання російських окупантів - спроба закріпитися на кордонах Луганської та Донецької областей. Водночас існує загроза ворожого наступу й на інші регіони України.

Зараз ви читаєте новину «Французький військовий штаб спрогнозував, коли Росія спробує захопити Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі