четвер, 01 грудня 2022 06:58

Євросоюз пригрозив Маску блокуванням Twitter – Financial Times

Євросоюз пригрозив Маску блокуванням Twitter – Financial Times
Twitter має дотримуватися контрольного списку правил ЄС. Фото: eastnews.ua

Євросоюз може заблокувати соцмережу Twitter, яка віднедавна належить американському мільярдеру Ілону Маску.

Це станеться у разі недотримання компанією правил ЄС з модерації контенту, повідомляє Financial Times.

"Twitter має дотримуватися контрольного списку правил, включно з відмовою від довільного підходу до відновлення заблокованих користувачів, агресивного поширення дезінформації та згодою на широкий незалежний аудит платформи до наступного року", – пише видання.

30 листопада глава європейської промисловості Тьєррі Бретон провів відеозустріч з Маском, заявивши, що в разі недотримання правил Twitter можуть заблокувати або оштрафувати на суму до 6% від світового обігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський порадив Маску приїхати в Україну

Серед вимог ЄС є надання чітких критеріїв, за якими користувачів можуть забанити.

Раніше новоспечений власник Twitter повернув експрезиденту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу акаунт у цій соцмережі. Розблокування профілю стало можливим після голосування користувачів Twitter. Згодом Маск ухвалив рішення про відновлення інших заблокованих акаунтів.

Більшість великих світових брендів тимчасово відмовляються від розміщення реклами у Twitter.

Підприємець Ілон Маск сказав, що у Twitter покінчили зі звільненнями. З компанії звільнили майже дві третини із 7,5 тис.співробітників. Активно набирають працівників на посади у сфері інженерії та продажу реклами.

Сотні співробітників соціальної мережі Twitter масово звільняються. Причиною такого рішення став ультиматум нового власника Ілона Маска про те, що вони мають або погодитися на "довгі години роботи з високою інтенсивністю" або звільнитися.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз пригрозив Маску блокуванням Twitter – Financial Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі