середа, 08 листопада 2023 10:29

Економіку РФ хочуть перевести на військові рейки - ISW

Економіку РФ хочуть перевести на військові рейки - ISW
Російські блогери закликають перевести економіку на військові рейки. Фото: zbruc.eu

Російські пропагандисти заговорили про необхідність повної мобілізації економіки й оборонно-промислової бази РФ на військові рейки для перемоги над Україною.

Ця відносно песимістична оцінка прозвучала після публікації статті головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на тему "позиційної війни", повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики констатують, що відомий провоєнний російський блогер 7 листопада заявив, що Україна націлена на "виснажливу війну" проти Росії. На його думку, Москві для перемоги потрібен "величезний бойовий потенціал" і "точний розрахунок" своїх можливостей.

Інший російський "воєнкор" висловив здивування, що його колега, який раніше настільки позитивно оцінював російську наступальну кампанію, відкрито визнав необхідність ширшої мобілізації економіки РФ перед тривалою війною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче відправити на фронт українських військовополонених - ISW

Однак, Кремль не бажає повністю орієнтувати економіку на війну. В ISW вважають, що заклик російського "воєнкора" змінити цю лінію "заслуговує на увагу".

Інший російський блогер заявив, що РФ "платить жахливу ціну" за небажання Кремля бути повністю орієнтованим на війну проти України.

"Пропозиція військових блогерів про подальшу мобілізацію російської економіки, судячи з усього, є частиною недавніх дискусій у російському інформаційному просторі про оперативні зміни, які могли б допомогти військам РФ подолати проблеми в Україні, ймовірно, у відповідь на недавнє есе українського генерала, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на тему "позиційної війни", - йдеться у публікації ISW.

Аналітики припускають, що стаття Залужного, схоже, спонукала навіть найбільш позитивних "військорів"-пропагандистів "зробити більш прямі й чесні оцінки російських військових зусиль".

Загальні бойові втрати російських окупантів станом на ранок 8 листопада склали 307 640 осіб. За минулу добу українські війська знищили 780 загарбників, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Економіку РФ хочуть перевести на військові рейки - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі